13244628_1783556511855896_5458904341579227302_n

TELUS International Еurope ремонтираха училището за деца с увреден слух в София

Шестото по ред издание на инициативата „TELUS Ден на Подкрепа“ се проведе в Училището за деца с увреден слух „Проф. Д-р Дечо Денев“ в София. Повече от 650 служители на TELUS International Europe от София и Пловдив, служители от Фондация “Заслушай се” и десетки доброволци с увреден слух ремонтираха пансиона, зоната за игра и училищния двор.

Инвестицията от 53 000 евро, направена чрез проекта „TELUS Ден на подкрепа е част  от ежегодната глобална доброволческа кампания на TELUS. В нея хиляди служители от офисите на компанията по цял свят изразяват своя ангажимент да „дават там, където живеят“’ чрез доброволен труд. В България инициативата се провежда от 2013 година насам. През изминалите години усилията на компанията бяха насочени към цялостното обновяване на Училището за незрящи деца „Луи Брайл” в София и обновяването на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

Тази година каузата, която подкрепя TELUS Ден на Подкрепа е посветена на хората със слухови проблеми у нас. През месец май благотворителното събитие вече се проведе в Пловдив. Там повече от 250 доброволци вложиха усилия в това да ремонтират специализираното училище за деца със слухови проблеми „Проф. Д-р Стоян Белинов“. Днес инициативата беше продължена и в София в училището „Проф. Д-р Дечо Денев“. Благодарение на  това изцяло бяха обновени 36 спални помещения, училищният двор, 4 игротеки и коридорите в сградата. Бяха почистени зелените площи около училището, както беше подменено и осветлението.

„Магията на това събитие се случва благодарение на служителите на TELUS International Europe. Благодарение на техния доброволен труд сме способни да променим средата, в която живеем. Като компания ще продължим да заставаме зад социално значими каузи, в полза на цялото общество“, каза Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Инициативата тази година се осъществява с фондация „Заслушай се“, която работи усилено в посока на това да осигури равен достъп на хората със слухови проблеми до училищния персонал и родители. Наскоро фондацията спечели финансиране от Обществения борд на  TELUS International Europe, благодарение на което разработи платформа за видео-жестов превод, която цели да помага на тези хора да бъдат активна част от обществото и да водят пълноценен начин на живот.

Основната цел на проекта е да постави началото на мащабна кампания за промяна на нагласите в обществото към хората с увреден слух.

„Посланието Заслушай се е отправено най-вече към младото поколение, защото те са тези, които могат да променят нагласите! „, коментира Ашод Дерандонян, председател на Фондация „Заслушай се“.

Leave A Comment

What’s happening in your mind about this post !

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.