ND25662

Глухите деца могат всичко, само не чуват

Запознайте се с Ема. Тя е едно слънчево и умно осемгодишно момиче, което е от семейство на глухи родители и учи в масово училище. Ема носи слухови апаратчета, но въпреки това пропуска много важна и съществена информация от учебния процес и заобикалящия я свят.Ема няма нужда от съжаление, а от това да се чувства като всички останали деца. С онлайн платформата на “Заслушай се” за транформация на говор към текст, Ема ще може да получи достъпно и качествено обучение и образование, щеима възможност да комуникира свободно и да сбъдне своите мечти. През ноември 2016 г. услугата за трансформиране на говор към текст ще бъде внедрена пилотно. Благодарение на нея в реално време Ема, ученици и студенти като нея ще са активно включени в учебния процес.

Целта ни е през втория срок на учебната 2016/2017 г. да бъдат предоставени смарт устройства със сим карти на 200 ученика и студента. Това ще подобри количествено и качествено комуникацията с учители, преподаватели в университета, съученици, състуденти и приятели. По този начин Ема и другите деца и младежи с нейната съдба ще бъдат високо мотивирани да се развиват свободно в каквато посока пожелаят и ще имат шанс за професионално развитие, а това е предпоставка за пълноценен и щастлив живот. За родителите на Ема е непосилно ежемесечно да плащат за услугите на стенограф. Чрез предоставянето на стипендия тя ще може да взима активно участие в часовете, да се включва пълноценно в целия процес. Дори и най-дългото пътешествие започва с една малка крачка!

Ние искаме да зарадваме поне 200 деца и младежи с увреден слух да получат това, което им се полага по право – качествено обучение и образование. Техният брой ще нараства постепенно, а след пълната автоматизация на говор към текст през учебната 2017/2018 г., платформата ще е напълно достъпна за всички ученици и студенти с увреден слух и това ще позволи на хиляди мечти да станат реалност.

Избери, за да помогнеш!

 

Leave A Comment

What’s happening in your mind about this post !

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.